Trin og specialer
Trin 1: gastronomassistent
Som gastronomassistent er du en uundværlig teamplayer og tager dig mest af de rutineprægede opgaver i et moderne restaurantkøkken. Du vil fungere som fx kokkens højre hånd i køkkenet på restauranter, hoteller, større institutioner, cateringvirksomheder, kantiner og cafeterier.

Trin 2: Specialet kok eller smørrebrød og catering.
Som gastronom med specialet kok står du for den kreative del, planlægger indkøb og kender alt til de forskellige tilberedningsmetoder og råvaresammensætninger. Du er køkkenets centrum.
Som gastronom med specialet smørrebrød & catering arbejder du fx i kantiner, cafeterier og bistroer, hvor du deltager i hele driften. Dine opgaver består af planlægning, indkøb, tilberedning og salg af madretter til servering, og du har stor kundekontakt. Afrydning og rengøring indgår også i dit daglige arbejde.
Min holdning
Trin 1:
Jeg synes det virker meget vigtigt at lære om hvis du vil arbejde i en restaurant, kantiner, cafeterier osv. Og det gør det helt klart lettere at skulle arbejde sammen på et "team" og lærer hvordan man tager hensyn til hinanden i et køkken.
Trin 2:
Det er både vigtigt at lærer om forberedelserne og lærer at sammensætte forskellige råvarer, ved at vise den mere kreativ del. At sammensætte forskellige råvarer, planlægge og købe ind